ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ   «Ο ΘΑΛΗΣ»

Γρ. Λιακατά 1 & Πεζόδρομος Καζαντζή

Αγρίνιο 30131

Τηλέφωνο/ Φαξ:2641028364    

 

 Αγρίνιο 14/9/2017                                                                              

 ΑΡ.ΠΡΩΤ. : 29/17  

                                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Οι σημερινές συνθήκες  κρίσης  και  η ολική έλλειψη  επιχειρηματικής  και οικονομικής δραστηριότητας, οδηγούν  τις  μικρές επιχειρήσεις  των συναδέλφων ηλεκτρολόγων  σε μείωση του τζίρου  και κυρίως  σε συμπίεση του περιθωρίου  κέρδους. Οι δαπάνες όμως (φορολογικό, ασφαλιστικό, τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ.) δεν μπορούν να μειωθούν, αλλά αντιθέτως αυξάνονται (πχ. Φ.Π.Α., έκτακτες εισφορές κ.τ.λ.).

Σε αυτά τα πλαίσια  ο κλάδος μας  είναι από αυτούς που πλήττεται περισσότερο  από την παράνομη «μαύρη  εργασία», είτε γίνεται  από λαθρεγκαταστάτες,  είτε από πρώην τεχνίτες  (βοηθούς) συναδέλφων, είτε από πρώην συναδέλφους  οι οποίοι έχουν κλείσει  τις  επιχειρήσεις τους  και δραστηριοποιούνται παράνομα.

Ο Σύνδεσμος  μας έχει ενημερώσει συστηματικά το κατά τόπους κοινό  της περιοχής  με ραδιοφωνικά spot  και  τοποθετήσεις στα social media,  για την υποχρέωση  να  αναθέτονται  ηλεκτρικές εργασίες  μόνο σε αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες, είτε είναι μέλη του σωματείου μας, είτε όχι.

Έχουν υπάρξει αρκετές καταγγελίες  από μέλη του συνδέσμου μας  για λαθρεγκαταστάτες, οι οποίες είχαν τις ανάλογες ποινικές επιπτώσεις και διοικητικά πρόστιμα.

Σας  ενημερώνουμε ότι πλέον οι καταγγελίες που θα υπάρξουν στο μέλλον θα γίνονται και γι αυτούς που αναθέτουν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις  σε παράνομους  ηλεκτρολόγους,  είτε είναι ιδιώτες, είτε ανήκουν σε επιχειρήσεις  βασιζόμενοι στους νόμους:

15712/13, Άρθρο 2.1 , 2.2

501/37 , Άρθρο 1

878/40 Άρθρο 10

«Ο καθένας να παίρνει αυτό που του ανήκει.»

                                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                                                                                        Ο γεν. γραμματέας

Κων/νος Σελεβίστας                                                                                            Γεώργιος Σιορίκης